werkcafe

aanvragen inkomenstoeslag

Ontving u al eerder een individuele inkomenstoeslag?

Of ontvangt u op dit moment een bijstandsuitkering? Dan heeft u mogelijk (opnieuw) recht om aanspraak te kunnen maken op de individuele inkomenstoeslag. Als u drie jaar achter elkaar een laag inkomen heeft, komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. Dit is een extra uitkering die u 1 keer in de 12 maanden kunt krijgen. Deze individuele toeslag is bedoeld als aanvulling op uw inkomen voor het doen van grote noodzakelijke uitgaven. Bijvoorbeeld om een koelkast, eettafel of bankstel aan te schaffen.

De individuele toeslag vervangt sinds 1 januari 2015 de langdurigheidstoeslag. Het belangrijkste verschil is dat de gemeente nu ook kijkt of u zich voldoende heeft ingespannen om uw inkomen te verbeteren.

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2016

U kunt de individuele inkomenstoeslag digitaal aanvragen op onze website; op de homepage vindt u hiervoor een button: ‘Aanvragen inkomenstoeslag’.

Wat heeft u nodig voor de aanvraag?

U heeft uw DigiD nodig, de hoogte van uw inkomen, de hoogte van uw vermogen en indien van toepassing, de datum waarop u vorig jaar de individuele inkomenstoeslag heeft ontvangen.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het digitaal indienen van uw aanvraag individuele inkomenstoeslag? Neem dan contact op met de Formulierenbrigade via formulierenbrigade@rsdkrh.nl of (030) 692 95 04.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
162 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.