werkcafe

Zondag 11 juni Verhalen en Muziek in het Slottuintheater!

Het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist biedt gratis theatervoorstellingen in de maanden juni, juli en augustus, op zondagmiddagen en alle woensdagmiddagen in de zomervakantie. De meeste voorstellingen zijn voor alle leeftijden, maar er zijn ook speciale kindervoorstellingen. Bekijk de website voor het volledige programma.

Zondag 11 juni is er geen theater, maar wel Verhalen en Muziek!

13.30: Joska de Langen, een geboren Zeistenaar zingt liederen van heinde en ver

Joska kwam als kind vaak in het slottuintheater en dacht ‘hier wil ik later ook muziek maken waar anderen van genieten’. Nu is het zo ver! Na zijn studie in Utrecht woonde Joska anderhalf jaar in India, waar hij muziek (sitar en zang) studeerde en werkte in muziekinstrumentenbouw en muziekakoestiek. Na terugkomst studeerde hij Audio en Muziektechnologie in York (Engeland). Het beviel hem daar zo goed dat hij er nog steeds woont. Hij verdient zijn inkomen als (straat)muzikant en muziekleraar. Zijn opnames van liederen uit Sri Lanka waren afgelopen jaar vaak op Sri Lankaanse nationale TV en online media te zien. Joska zingt liederen uit verschillende landen (India, Sri Lanka, Engeland, …) en tijden (Renaissance, jaren 50’ – nu). Hij begeleidt zichzelf op gitaar.

14.30: Eric Borrias, De Bremer Stadsmuzikanten

De verteller van het jaar 2016 vertelt een klassiek verhaal zoals je het nog nooit gehoord hebt. Voor kinderen, maar ook leuk voor alle andere mensen. Verhalenverteller Eric Borrias – vorig jaar was hij vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen – vertelt het verhaal van de Bremer Stadsmuzikanten. Eric neemt een uur lang iedereen mee op avontuur zonder boek: hij is gewoon “een rete-goeie verteller”.  WEBSITE

15.30: Bart Pullens Band

U kent Bart Pullens misschien beter als Cowboy Billie Boem. Met zijn Bart Pullens Band laat hij zich van een heel andere kant zien. Bart is trouw gebleven aan zijn echte liefde, zoals hij zelf zegt: het zingen van zijn eigen Engelstalige songs.

Door de jaren heen is hij in contact gekomen met vele muzikanten. Dit heeft geresulteerd in een prachtige begeleidingsband. Mark Eshuis op drums, Co Vergouwen op piano en David de Marez Oyens op bas. Deze drie top muzikanten spelen ook als begeleidingsband van onder andere Margriet Eshuijs. Op trompet speelt de in de jazzwereld bekende Bert Lochs.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
114 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.