werkcafe

Impressie Werkcafé Live in Amerongen

Impressie Werkcafé Live in Amerongen

Afgelopen dinsdagmiddag 27 juni werd alweer het 10e Werkcafé Live van dit jaar gehouden. Een kleine 20 man uit de gemeenten Zeist, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug kwamen hiervoor samen aan de voet van de Amerongse berg in Fietscafé De Proloog.

Workshop 1

Praktisch filosofe Niranyana Jayamary kwam om ons meer inzicht te bieden in ons denken met haar workshop ‘Wat te kiezen?’. Iedere deelnemer werd gevraagd na te denken over de volgende vragen: heb je een probleem, loop je rond met een gedachte die je niet loslaat of is er een keuze waar je niet uitkomt? Daarna kwamen wij één voor één aan de beurt om ons verhaal te doen, waarbij Niranyana ons telkens uitdaagde om anders te kijken en te denken, om je overtuigingen in twijfel te trekken. Met deze korte filosofische gesprekken kon je meer inzicht en helderheid krijgen over het onderwerp dat je bezig hield. Daarmee kan je je perspectief vergroten en meer mogelijkheden ontdekken, wat je weer kan helpen om een volgende stap te zetten.

Workshop 2

De tweede en laatste workshop van deze middag ging over de vraag ‘Hoe kan vrijwilligerswerk je op weg helpen?’. Bij de openingsvraag van Barbara van der Meer-Maussart bleek dat ongeveer 80% van de deelnemers al vrijwilligerswerk had of had gedaan. Op zich geen nieuw onderwerp voor de meesten dus, maar tijdens de workshop kwamen toch wel wat belangrijke tips naar boven, zoals bijvoorbeeld:

  1. Zoek iets dat bij je past. Als je iets doet wat je leuk vindt, geeft dat meer voldoening.
  2. Vrijwillig is niet vrijblijvend. Heb je je aangemeld, dan rekenen mensen op je. Bedenk dus goed hoeveel tijd je er voor vrij kunt maken. Je kan ook een proefperiode afspreken om te kijken of het iets voor je is.
  3. Geld verdienen met vrijwilligerswerk? Je mag als vrijwilliger een onkostenvergoeding ontvangen van maximaal 150 euro per maand met een maximum van 1.500 euro per jaar. Vergoeding van reis- en verblijfkosten valt hier ook onder.

Na afloop werd er nog druk met elkaar nagepraat over van alles en nog wat, waarna wij De Proloog achter ons lieten. Op naar ons volgende Werkcafé Live van 11 juli in Zeist!

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
102 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.