werkcafe

Hongaarse Goulash

Hongaarse goulash

Vroeger aten we deze Hongaarse goulash vaak thuis. Het vraagt wat voorbereiding en tijd, maar daarna heb je er geen omkijken naar. Gewoon lekker laten doorsudderen tot het etenstijd is. Hoe langer des te lekkerder, want dan trekken alle smaken er goed in.

Een heerlijk recept met stoofvlees (rund) en veel groenten, dus ook nog eens gezond! Ik eet het altijd met rijst (zilvervlies), maar met aardappelen, aardappelpuree of zelfs met quinoa kan ook prima.

Ingrediënten (2-3 pers.)

 • 400 – 500 gram runder(rib)lappen
 • 3 – 4 uien
 • 2 tenen knoflook
 • paprikamix (3 st.)
 • sperziebonen (200 gr)
 • tomatenblokjes (blik 400 gr)
 • kruiden: paprikapoeder, cayennepeper, karweizaad, laurierblad
 • peper en zout
 • bouillon (van 1 blokje, ca. 400 ml)
 • bloem
 • olijfolie
 • (zilvervlies)rijst (ca. 300 gr)

Bereiding

Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd het in blokjes en bestuif ze met bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is. Bak het vlees in 2 a 3 eetlepels olijfolie rondom aan in een grote braadpan. Pel en snij de gehalveerde uien in halve ringen en bak deze mee tot ze glazig zijn. Voeg 2 uitgeperste tenen knoflook toe en bak kort even mee. Voeg nu naar smaak een paar theelepels van de kruiden en 2 laurierblaadjes toe en schenk de bouillon erbij tot het geheel net niet helemaal onder staat. Zet de pan op het allerlaagste vuurtje, eventueel met een vlamverdeler, en laat de boel met de deksel op de pan ca. 2 uur sudderen.

Snij ondertussen de sperziebonen in stukjes en de paprika’s in flinke blokjes. Voeg dit na 2 uur sudderen toe aan de pan, samen met de tomatenblokjes. Laat dit geheel nog minimaal 1 uur doorsudderen, langer mag ook! Kook daarna de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze daarna nog 15 minuten staan in de afgesloten pan. De deksel kan nu van de braadpan af. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe. Vind je de saus te dun, roer er dan wat met water gebonden maizena doorheen tot je de gewenste dikte krijgt.

Schep de gewenste hoeveelheid rijst op een bord en doe er een paar flinke scheppen goulash overheen. En smullen maar!

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
55 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.