werkcafe

Grande Finale van Werkcafe Live in de tuinen van Slot Zeist

Werkcafe Live op Slot Zeist

Het gonsde al een paar maanden in Zeist… Lang werd er naar uit gekeken !
Ga jij ook ? Heb je je al aangemeld ? Zijn er nog plekken voor de 1 op 1 gesprekken ?
Welke muziek zal er komen ?


Oke, we overdrijven misschien lichtelijk. Maar toch is deze feestelijke ‘workshop der workshops’  (op unieke Zeister A-locatie) nù al een van de hoogtepunten van het jaar te noemen. Het Slot Zeist is al een bezienswaardigheid op zich: André Rieu heeft deze plek al jaren op zijn bucket list staan.  Wat is er nu mooier, dan in deze prachtige setting, u te laten inspireren door bijzondere mensen?

Graag hadden wij deze feestelijke middag willen laten openen, door onze wethouder van Werk, Economie, Ruimte en Sport, de heer Jansen. Helaas liet zijn agenda dit niet toe.  Met verve, heeft Eelco Tijnagel, coördinator van werkcafe Kromme Rijn Heuvelrug, deze taak dan op zich genomen.

Het programma was zodanig samengesteld, dat dit zowel buiten als binnen zou kunnen plaats vinden. Gelukkig waren de weergoden het –rond het middaguur– allemaal eens : Het ging -toch maar- een mooie dag worden ! 🙂

Na een korte uitleg over de 3 workshops, verdeelden de deelnemers zich spontaan in gelijke groepjes.

Chi Walking, door Ab Reitz van Running Zeist

Ab weet op speelse ontwapenende wijze, de deelnemers zo ver te krijgen, de gêne even te laten voor wat hij is, door te focussen op houding en ademhaling. Aandacht voor hoe je beweegt, zorgt voor een betere opbouw van conditie en stijl. De kans op blessures wordt hierdoor enorm verkleind. Door  buikspieren meer te ontwikkelen, wordt bijvoorbeeld voorkomen dat men rugklachten ontwikkeld.

Praktisch gezien,was de workshop een gezellig samenzijn; er werd gehuppeld, ge-‘planked’, estafette gelopen en getraind op de ritmische uitvoering van oefeningen. De deelnemers begonnen al snel de lol van bewegen te ontdekken en dit zorgde voor een gezellige actieve workshop.

Mindfulness door Merel Veen van Mind Colours

In deze workshop kon men door een korte introductie en meditatie oefeningen ervaren van wat Mindfulness inhoudt. In de huidige tijd is het voor veel mensen moeilijk om in het moment te leven. Binnen een seconde dwalen we af naar een ‘mindless’ modus en laten we ons uit het hier en nu weghalen door allerlei gedachten en gevoelens over het verleden en onze toekomst. Het behouden van aandacht, mindful zijn, bij de dingen die je doet, kun je trainen. Van Mindfull naar mindfull   🙂

Hierdoor leert men steeds meer ‘in het moment’ aanwezig zijn.  De meditatie oefeningen helpen om:

• je niet teveel mee te laten slepen door de gejaagdheid in de dag
• met lastige emoties om te gaan
• niet alleen naar je verstand maar ook naar je hart te luisteren
• los te laten wat je los kan laten en te accepteren wat je niet kan veranderen

Korte Pauze

Tijdens de korte onderbreking kon er, onder genot van een drankje, even van gedachten gewisseld worden en genoten worden van de sfeervolle ambiance van de slottuin. Door de vriendelijke bediening werd men getrakteerd op een exclusieve peren- of vlierbessensap, of een meer gebruikelijke frisdrank. Ook was er  koffie en thee voor de liefhebbers.
                

Na de korte pauze werd er,  op ( iets te ) impulsieve wijze , gehergroepeerd.

1 op 1 coaching gesprekken met Charlotte Keijzer

Ook dit keer waren alle beschikbare plekken volgeboekt ! Wat er besproken is kunnen wij u natuurlijk niks over vertellen 😉  “What happens at the Slot, stays at the Slot” , is het adagium….

Talenten Jump       door Marlijn Ott en Kristel van Dam      Jump Talent

De tuin van Slot Zeist leent zich uitstekend voor een wandeling. De opzet van Jump Talent past hier dus goed in. De workshopleiders Marlijn Ott en Kristel van Dam willen je namelijk leren -al wandelend- je stappen te zetten. We liepen in groepjes van twee en kregen elke keer een vraag gesteld die we dan met elkaar bespraken. Na elke keer twee keer drie minuten praten stopten we even met wandelen om kort het gebeurde door te nemen en de volgende vraag te ontvangen. Dat waren vragen als: Waar sta ik?, Wat wil ik?, Waar ben je trots op? en Welke stappen wil je nu concreet zetten? De gesprekspartner kon dan reageren.

Er was ook een moment waarop je geacht werd niet te reageren; maar alleen te luisteren. De ander dan drie minuten alleen laten praten zonder te reageren is dan nog best lastig; je wilt tenminste toch eens een instemmende hm, hm laten horen. Tot slot werd de gehele groep in de gelegenheid gesteld een opmerking of vraag te stellen waarop een ander kon reageren. Belangrijk was dat je niet met een waardeoordeel voor de dag kwam. Een methode die je gemakkelijk zelf kan toepassen in allerlei situaties.

Afsluitende Borrel met sfeervolle muzikale omlijsting

Op de romantische klanken van accordeon en fluit was het genieten van de middagzon en de prachtige omgeving. Tijdens de borrel speelde Anja en Ewout een aantal goed in het gehoor liggende muziekwerken die niet zouden misstaan in films als the Lord Of The Rings, Amelie of Pirates of the Caribbean. Oke, misschien is dit niet de meest correcte omschrijving; laten we zeggen dat het allemaal warme folkloristische melodieën waren.

 

In alle bescheidenheid, kan er gesteld worden, dat iedereen een zeer gezellige dag heeft beleefd en met een positieve mindset huiswaarts is gekeerd. Natuurlijk hebben ook alle deelnemers daar een heel grote bijdrage aan geleverd. Allen hartelijk dank hier voor ! 🙂

En natuurlijk:  tot de volgende keer !

Warme groet,

Redactie Werkcafe Kromme Rijn Heuvelrug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
245 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.