werkcafe

Impressie Werkcafé Live 12 september in Zeist

Aan de slag!

Na de zomerstop rustig te zijn begonnen met een netwerkwandeling gingen we dit keer weer volle bak aan de slag! Werkcafé Live 12 september was een feit in Zeist! Er werden weer twee workshops aangeboden en de opkomst was als vanouds! Dit keer gelukkig weer een mooie mix van oude bekenden en nieuwe gezichten. Naast de workshops, waarover hieronder meer, was ook Paul van Hooft weer aanwezig om de een-op-een coachingsgesprekken te voeren met 4 deelnemers. Deze gesprekken blijken iedere keer weer van grote waarde voor de deelnemers. Dat blijkt ook uit de aanmeldingen, iedere keer weer een een surplus aan mensen die graag een keer zo’n gesprek voeren. Heb je interesse, houd dan onze aankondiging van Werkcafé Live goed in de gaten!

Uit je hoofd in je lijf!

De eerste workshop die Werkcafé deze middag mocht aanbieden was “Uit je hoofd in je lijf “ van Meriam Verhoef. In deze workshop werd ingegaan op lichaam en geest. En dan vooral de aansluiting tussen beide en hoe deze (helaas!) vaak ontbreekt. Meriam liet de groep allereerst een aantal mindfulness oefeningen doen. Mooi om te zien dat dit voor sommigen in zo’n vrij grote groep ‘gesneden koek’ is en bij anderen toch vooral vraagtekens oproept. Na de oefeningen ging Meriam verder in op hoe we beter konden luisteren naar ons lichaam en wat het ons kan vertellen. Hierbij kwamen diverse voorbeelden voorbij ter illustratie. Het luisteren naar je lichaam maakt je gezonder in het koppie. En willen we dat allemaal niet?

Omgaan met tegenslagen

Na een korte pauze nam Henk-Jan Geel het stokje over. Dit keer geen workshop met oefeningen voor de deelnemers, maar een inspirerende uiteenzetting van Henk-Jan zijn avonturen op poolgebieden. Hij vertelde bloemrijk over zijn expedities in zeer divers maar vooral heel erg koud gebied. En zonder de nadruk te leggen op de overeenkomsten op bijvoorbeeld het zoeken naar werk, werden deze voor de toehoorders toch wel duidelijk. Zijn belangrijkste tip: doe alles wat je moet doen in kleine stapjes. Heb je een X-aantal sollicitatiebrieven te schrijven de komende week? Deel het aantal door de dagdelen die je er aan kan besteden en maak iets groots zo kleiner. Een wijze les die de meesten van ons wel kennen maar die de meesten van ons ook vaak vergeten…

Een mooie middag

Na de bloemlezing van Henk-Jan was er nog ruimte om onderling te netwerken, het blijft leuk en mooi om te zien dat er bij ieder Werkcafé Live weer een aantal groepjes blijven ‘nakletsen’! De koffie van wijkcentrum De Koppeling smaakte weer prima en wij hopen jullie weer te zien!

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
722 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.